Een half miljoen producten per jaar

Een half miljoen per jaar, mensen!

Soms wordt er wel eens gezegd “Nou, zo te zien krijgen jullie als voedselbank de laatste tijd wel erg veel aan producten. Is het nu nog niet genoeg?” Ja, we zijn superblij met zoveel artikelen die we ontvangen van winkels, bedrijven, scholen of particulieren. En vooral nu ook met allerlei acties die overal worden gehouden. Onze voorraadetage vult zich al aardig goed voor de komende feestdagen. De sorteerploeg maakt overuren. En onze chauffeurs rijden er wat van af.

Maar is ‘t genoeg? Nee, er is nooit genoeg! Alles wat er nu staat en wat er binnenkort nog aan voedsel en overige artikelen bij komt, vliegt ook zo weer de deur uit naar onze cliënten! Even een rekensommetje: We proberen elke week rondom 25 producten aan onze 360 huishoudens te geven. Grote gezinnen krijgen een product soms dubbel, als we tenminste genoeg hebben. Dat zijn dan al gauw minimaal 9000 artikelen per week oftewel rond 40.000 per maand! Dan met alle jaarlijkse feestdagen nog wat extra’s… nieuw speelgoed voor kinderen en extra acties vanuit de supermarkten en we zitten zo aan een kleine 500.000 producten die we op jaarbasis uitgeven! Een half miljoen artikelen per jaar gaat door onze vingers!

Dat vraagt toch een mooi applaus voor iedereen die onze Voedselbank voorziet van voedsel, overige artikelen en gelddonaties! Maar óók voor onze 85 vrijwilligers in de centrale vestiging in Lichtenvoorde en de 65 vrijwilligers bij onze uitgiftepunten. Elke week opnieuw paraat om geheel belangeloos onze goed geoliede voedselbankmachine draaiende te houden. Groot applaus!