Hoe vraag ik een voedselpakket aan?
Een voedselpakket kan alleen worden aangevraagd door een hulpverlenende instantie, zoals: Maatschappelijk werk, Leger des Heils, kerkelijke hulpverlener, sociale dienst, schuldhulpverleners, bewindvoerders e.d. U kunt niet zelf rechtstreeks een voedselpakket aanvragen. De voedselbank beoordeelt de aanvraag en kijkt of u voor een voedselpakket in aanmerking komt. Een voedselpakket is een aanvulling, een noodoplossing. Je kunt er niet een hele week van eten.
Woont u in de gemeente Aalten (Aalten of Dinxperlo), Berkelland (Borculo, Eibergen, Neede of Ruurlo), Oost Gelre (Groenlo of Lichtenvoorde), Oude IJsselstreek (Gendringen, Silvolde of Varsseveld) of Winterswijk en wilt u een voedselpakket aanvragen en u hebt nog geen hulpverlener mail dan naar aanvraag@voedselbankachterhoek.nl of neem op maandag of vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur telefonisch contact op met de afdeling cliëntenadministratie (0544-795046).
Woont u in een andere gemeente, kijk dan voor informatie op de website van de voedselbank in uw woonplaats.
Hulpverleners kunnen hier vinden hoe voedselhulp kan worden aangevraagd.
Wie komt in aanmerking?
Of u in aanmerking komt voor een voedselpakket, hangt af van de hoeveelheid leefgeld. Dit is het geld dat maandelijks overblijft als je van de inkomsten de vaste lasten aftrekt. Hoeveel dat leefgeld mag zijn, is afhankelijk van de samenstelling van het gezin. Kijk hier of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.
Voedselhulp is tijdelijk
Een voedselpakket is een tijdelijke aanvulling, een steuntje in de rug voor mensen met financiële problemen. De eerste toekenning is voor 13 weken. Hierna kan de hulpverlener een verlengingsaanvraag indienen, die steeds voor een periode van 13 resp. 26 weken kan wordt goedgekeurd tot de maximale termijn van 3 jaar is bereikt. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kan de maximale termijn van 3 jaar worden verlengd.