Bezoek…

Afgelopen zaterdag was het personeel van “XHC hout-en chaletbouw” uit Lichtenvoorde bij ons op bezoek. Ieder van hun had wat houdbaar voedsel meegebracht en dat werd erg gewaardeerd.
In de kantine was het al gauw gezellig met 27 gasten en de koffie met koeken. Daar volgde een uitgebreide presentatie van onze vaste presentator Theo over het wel en wee van onze voedselbank, een van de grotere in Nederland met een uitgebreid verzorgingsgebied.
Op zijn gebruikelijke enthousiaste manier vertelde Theo over de armoede die ook zeker in de oostelijke Achterhoek voorkomt. Men was hier zichtbaar van onder de indruk.
Na de presentatie was er een rondleiding in de hal, waar het een en ander verteld werd over het wekelijkse reilen en zeilen. Hoewel er die dag geen bedrijvigheid was van het klaarmaken van voedselpakketten, was het een leuke en leerzame middag.