GUV Goede doelen fonds

“Wat een goed werk doen jullie hier!”
Dat waren vrijdag de woorden van Frank Smit, penningmeester van het “GUV Goede doelen fonds” en Bert van Asselt, directeur “GUV Uitvaartverzorging” uit Aalten. Zij brachten een bezoek aan onze Lichtenvoordse distributiehal, waar op dat moment honderden voedselpakketten werden klaargemaakt .
Het “GUV Goede doelen fonds” had besloten om een bijdrage te doen aan een organisatie die heel veel mensen helpt, die al in zware situaties verkeren en nu in deze tijd van stijgende prijzen het nog zwaarder hebben.
We prijzen ons erg gelukkig dat onze Voedselbank de uitverkorene mocht zijn.
Een prachtig geldbedrag van € 3000,– werd ons symbolisch overhandigd.
Hiermee kunnen we een partij nieuwe voedselkratten/boxen bekostigen.
Door het sterk toenemende aantal gezinnen is namelijk de extra aanschaf daarvan onvermijdelijk.
Onze centrale hal kent duizenden kratten en boxen, van verschillend materiaal en in verschillende kleuren. Voedselkratten voor grote- en voor kleine gezinnen, voor koeling -en voor diepvriesproducten, voor de logistieke dienst bij het ophalen van producten, de opslag en bij voorraadbeheer.
Na een rondleiding door de hal concludeerden de heren: “Dit is een ware eye-opener. Nooit geweten dat er zo’n grote organisatie achter zit en dat er zoveel vrijwilligers (150) heel hard werken om zoveel mensen te helpen die in nood zitten”.