Hartverwarmende gulle gevers

Hartverwarmend…
Ja, hartverwarmend om te zien, wat er allemaal vandaag bij onze Lichtenvoordse distributiehal aan de Mercatorstraat 35 werd afgegeven. Spontaan kwamen mensen voedsel brengen. Het is te veel om op te noemen..
Vanmorgen stonden er al steeds dozen en tassen voor onze deuren of in de buiten geplaatste winkelkarretjes. Vaak complete kerstpakketten worden afgestaan.
Grandioos en ook zó enorm gewenst, want we naderen de 500 huishoudens die we willen voorzien.
Een extra kerstcadeau voor de ruim 330 kinderen t/m 12 jr. werd geschonken door Mark van Schie uit Groenlo, die als hobby de online (exclusieve) boekverkoop runt via de website Luxeboek.nl. Voor het aantal weggegeven boeken aan goede doelen staat zijn teller intussen al op 3300.
Als geen ander weet Mark, als incasso-specialist, hoe hoog de financiële nood kan zijn bij gezinnen, waardoor er nagenoeg geen ruimte overblijft voor het kopen of lenen van boeken.
Graag draagt hij een steentje om het boeken (voor)lezen bij kinderen te stimuleren, want de taalvaardigheid wordt er alleen maar beter door.
Voor de 2e keer dit jaar mocht onze Voedselbank voor elk kind maar liefst 2 exemplaren ontvangen en dus gaan er allerlei soorten boeken, prenten, sprookjes- of strips, gesorteerd op leeftijd, de deur uit richting onze uitgiftepunten.
Alle gevers super bedankt!