Koffiepunten sparen voor de Voedselbank

Ook dit jaar zamelt de Lions Club Oost Achterhoek weer Douwe Egberts spaarpunten in voor de Voedselbank Oost Achterhoek. Het is inmiddels een traditie geworden.

Het inzamelen is onderdeel van een grote landelijke actie van de Lions Club en loopt van vijf tot en met 31 december. De verzamelde DE punten worden 1,5 keer verdubbeld bij de inwisseling voor pakken DE koffie. Gezien de opbrengst van vorig jaar verwacht de Lions Club rond de 1900 pakken koffie te kunnen leveren aan de Voedselbank. Voor mensen die moeilijk rond kunnen komen is koffie best een grote uitgave, vandaar dat deze actie zeer welkom is.

Er komen in verschillende supermarkten verzamelbussen te staan waar men Douwe Egberts spaarpunten in kan deponeren. De volgende supermarkten werken mee: Albert Heijn en Jumbo in Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten en Winterswijk. Ook bij de Spar in Zieuwent en Bredevoort staan de verzamelbussen. Vorig jaar was de actie een groot succes en uiteraard hopen de Lionsclub en de Voedselbank Oost Achterhoek dit jaar op minstens eenzelfde resultaat.