PR-man Theo maakt overuren!

Onze PR-man Theo verzorgde deze week een presentatie in 3 sessies op de basisschool De Slinger in Aalten. Dit als voorbereiding voor de kerstactie die deze school gaat organiseren voor de Voedselbank.
Hieronder een greep uit de leuke verslagjes die kinderen van groep 8 daarna hierover schrijven…
Succes met jullie actie obs De Slinger!
….Theo Jij kwam voor de voedselbank of wij eten wouden Inzamelen. Het was ook een heel leerbare presentatie. Je heb veel uitgelegd over verschillende voedselbanken. En waar alle voedselbanken liggen in Nederland. En we weten nu ook wanneer de voedselbank is ontstaan in Nederland dat was in 2006. Dat er heel veel verschillende vrijwilligers zijn. En er leven heel veel mensen in armoede en op straat. En je had een oud plaatje van onze school. Sommige kinderen gaan met honger naar bed en naar school, dat is niet fijn. Ze hebben geen geld voor voedsel daarom kunnen ze naar de voedselbank. Ze hebben ook geen geld om belasting te betalen.
…..En je moet geen etensrestjes weggooien want hij zei je kan dat ook aan de voedselbank geven, of je koopt wat voor de voedselbank want daar help je arme mensen mee die geen eten kunnen betalen. Maar niet alleen eten maar ook kleren en ze hebben niet genoeg geld voor verjaardagen en cadeautjes. Sommige zitten ook zonder huis op straat omdat ze niet genoeg geld hebben om de huur te betalen. Dus de arme mensen hebben veel eten en spullen nodig. Steun en help armoede in Nederland
…… omdat wij ergens met kerst een actie gaan doen met voor voedselbank ,het was een interessante uitleg erover want we hebben veel geleerd over de voedselbank ,waar het voor nodig is ,wat je doet in de voedselbank ,we hebben ook nog geleerd over de armoede ,dat er over de hele wereld wijd armoede is ,ook op plekken waar je denk dat er geen armoede is ook hebben we geleerd dat ze elke vrijdag alles versturen naar alle voedselbanken en dat Poetin ook had geholpen met het fruit
…..hij is zelf een vrijwilliger bij een voedselbank. Er zijn op verschillende plekken voedselbanken over de hele wereld. Er zijn 156 voedselbanken, en geven het GRATIS weg aan families en gezinnen die in armoede leven. Ze krijgen het eten van winkels en fabrieken waar het net anders is dan het product dat het moet zijn maar het is nog wel goed. Het word ingevroren om naar een voedselbank te brengen en dan in een bestelbus met aanhanger eraan. In een gebouw worden alle goederen in dozen gedaan en weggegeven, dat word op lange wieltjes gedaan met een kist erop die word doorgeschoven. Theo heeft dat allemaal gezecht.
…..Hij vertelde eerst over armoede in Nederland en daarna vertelde hij iets over voedselverspilling. Hij legde ook uit hoe alles werkt bij de voedselbank en dat het daar niet uitmaakt of er een vlekje op zit. Het is heel fijn dat de voedselbank bestaat zodat dakloze of arme mensen daar gratis en goed eten kunnen krijgen. Ze doen daar ook niet aan verspilling want dingen zoals zuivel vriezen ze in zodat het vers blijft. De uitleg van Theo was heel fijn, duidelijk en interessant het was heel leuk om naar te luiteren.
…. Het was leuk. Hij gaf veel informatie over mensen die gratis eten krijgen bij de voedselbank. Hij heeft leuke PowerPoint gemaakt over zijn presentatie. De informatie was niet saai omdat er leuke ideeën in zat. Hij was heel positief. Wij wisten dingen niet bijvoorbeeld armoeden maar nu wel. En hij had een leuk einde.